Loppismästaren

november 4, 2018 Blog 0 comments 461 Hits

För några år sedan köpte vi en stor gård, för 20 år sedan var det en av de största mjölkbönderna i staden som bodde där. Men han hade allt eftersom avvecklat och slutligen tog vi över och köpte gården. Vi köpte med djur och allt men då var det bara […]

För några år sedan köpte vi en stor gård, för 20 år sedan var det en av de största mjölkbönderna i staden som bodde där. Men han hade allt eftersom avvecklat och slutligen tog vi över och köpte gården. Vi köpte med djur och allt men då var det bara 15 fjällkor kvar. Kor som jag tycker är underbart vackra för övrigt.

Gården tog vi över i befintligt skicka och med alla saker som eventuellt kunde finnas i de många byggnaderna.

En vårdag när jag hade tid över så började jag gå igenom en stor och vacker lada som inte hade använts på länge. Där gjorde jag så många fynd att det inte går att beskriva allt. Bland annat hittade jag ett enormt matbord som skulle passa perfekt i vår stora matsal. Det skulle bara behövas slipas och målas. Sagt och gjort, jag gjorde slag i saken direkt och fick hjälp att bära ned det till vår målarverkstad i en annan byggnad. När bordet var klart så blev det så otroligt bra. Bättre än jag kunnat förvänta mig. Det var pampigt och rejält och det passade perfekt som matsalsbord. Men nu när jag hade hittat ett sånt coolt bord så kände jag att jag bara måste hitta matchande stolar. Det blev så tydligt att de moderna stolar vi hade där innan liksom inte alls förtjänade sin plats vid det gamla bordet, det såg bara fel ut. Jag visste inte riktigt hur jag skulle lösa det. Att hitta passande stolar på möbelaffär var bara att utesluta, och om man hittar på någon loppis så är det oftast inte så många som åtta stolar vilket vi behövde till det stora bordet.

Nästa tanke var att lägga ut en köpes-annons på facebook, blocket och i tidningen.

Nu behövdes stolar

Men först ville jag kolla om jag kanske hade tur och hittade något på samma lo som bordet hade stått på. Lon var helt enorm med en massa saker så jag insåg att det skulle ta tid att gå igenom. Efter en hel eftermiddag så hittade jag stolarna! Det var till och med de stolarna som hörde till bordet och det fanns tio stycken, jag blev så himla glad.

Jag satt genast igång med att ge dem samma behandling som jag gett bordet. Slipning och målning i flera steg. Under tiden föddes en tanke hos mig. När jag letade stolarna hade jag sett så många andra fina möbler och saker som jag så gärna skulle vilja fixa till och sälja. Men sedan insåg jag att tiden inte skulle räcka till. Under en middag så diskuterade vi i familjen och ett av barnen undrade om vi inte skulle kunna öppna en loppis. Och hela familjen blev tända på idén. Det finns alltid människor som söker efter gamla saker.

Sagt och gjort så städade vi upp undervåningen i den ladugårdsbyggnaden och sedan började vi damma av grejor och bära ned. Det tog nog några veckor att få i ordning allting så pass att man skulle våga bjuda dit kunder. I ett hörn av lokalen så ställde vi upp fem gamla hästvagnar och slädar. De var fantastiska men inget som vi någonsin skulle använda så vi tog beslutet att sälja dem.

Jag blev väldigt entusiastisk av vårt lilla projekt så jag svarade på en annons om en familj som skulle flytta och ville bli av med saker så de skänkte bort en massa saker. Med släpet kopplat till bilen så åkte jag och hämtade direkt. Och under tiden hittade jag fler liknande annonser, några bortskänkes och andra till salu väldigt billigt.

Fyllde upp lokalen

På det sättet fortsatte jag under några dagar och plötsligt hade vi i princip fyllt vår lokal med saker. Vi var redo att öppna vår loppis. Efter att ha satt upp skyltar så öppnade vi entusiastiskt en måndag. Det kom ingen besökare. Inte heller den andra dagen. Jag måste erkänna att jag kände mig uppgiven som en riktig förlorare. För att fördriva tiden så spelade jag på iPaden, samma iPad som tänk använda som kassasystem.

Jag provade nya spelsidor som pokerstars casino och royal games. Men under ett spel så slog en sak mig. Tänk om man skulle ta en massa fina bilder på både enstaka föremål och lokalen i stort och sen skapa en sida på facebook. Och sedan göra inlägg i alla grupper man kan komma på, så att folk skulle hitta. Jag hade även lagt ut någon bild där våra kossor syntes och en mamma skrev och frågade om hon kunde få kolla in dem med barnen om de kom. Självklart, svarade jag, de står i hagen utanför loppisen. Familjen kom samma dag och jag fick ta en härlig bild när de tittade på kossorna. Den använde jag sedan på vår facebook-sida med deras tillåtelse.

Efter det rullade det på med kunder, det var som en propp drogs ur och helt plötsligt hade vi fullt med besökare från öppning till stängning. Kanske var det ändå den grejen med en facebook-sida som gjorde det. Idag är vi största loppisen i stan.

Postat av Stellan
Dela det

© 2021 Bra Begagnat