Gör miljön en tjänst

augusti 14, 2018 Blog 0 comments 1177 Hits

Om du vill göra en förändring i världen så finns det flera olika sätt du kan använda din makt på. Du kan rösta på ett specifikt parti för att få din röst hörd. Men då samhället är drivet runt konsumtion är ett av de största sätten du kan påverka på […]

Om du vill göra en förändring i världen så finns det flera olika sätt du kan använda din makt på. Du kan rösta på ett specifikt parti för att få din röst hörd. Men då samhället är drivet runt konsumtion är ett av de största sätten du kan påverka på just genom din konsumtion. Då kan du sköta din ekonomi, rädda miljön, och tillfredsställa ditt behov för att shoppa. Trots att det kommer allt fler innovativa green living-produkter och nya organiska alternativ till marknaden så finns det fortfarande fler sätt än så som du kan påverka världen genom att återanvända och köpa second hand. Och du, det är betydligt billigare. Det finns flera små butiker, second hand-butiker och andra typer av ställen där du kan hitta billiga produkter som fortfarande kommer att gå att använda under en längre period. Men för alla är det inte så enkelt. Därför vill vi tipsa om flera sätt du kan handla second hand och vad du – och miljön – tjänar på det!  

Billigare & med all spänning

När du handlar vid second hand-butiker eller andra typer av butiker som säljer begagnade varor så kan du köpa mycket mer för mycket mindre pengar. Generellt kan man se att produkterna är upp till 50% billigare och det kan vara för ett par nya jeans som bara har använts ett par fåtal gånger. Varför ska du köpa nya byxor för 1 000 kronor när du kan hitta lika bra byxor för halva priset? Och i takt med detta så följer just spänningen. Du kommer snart bli intresserad över att hitta det bästa och billigaste som finns i din stad vilket gör shoppingen så mycket roligare. Istället för att leta efter det dyraste så kommer du att leta efter det billigaste. Och istället för att spendera tusentals kronor kan du komma undan med hundratals kronor. Finns det något bättre än att känna sig nöjd och veta att man har låtit sin plånbok vila efter man har gjort ett par riktigt bra inköp?

Bra för ditt lokalområde

Bra för ditt lokalområde

Genom att handla begagnade produkter i ditt lokalområde så betyder det att pengarna stannar just där. Din konsumtion i dessa butiker återanvänds också i butikerna själva vilket gör att utbudet ökar för framtiden. Det är bra för dig – och ditt närområde. Men faktum är att det ofta är bättre för ditt närområde på ett sätt som inte enbart omfattar konsumtion. Det stärker även vi-känslan och atmosfären i området. De flesta second hand-butiker har en varm, välkomnande och avslappnande känsla. Du kommer inte få någon som tränger sig på dig bara för att sälja det dyraste de har – utan en personal som faktiskt är där för att hjälpa dig att hitta vad du letar efter.

Nya varor varje dag

Second hand-butiker drivs av donationer varför det kommer in hundratals nya plagg varje dag. Du kan lita på att varje gång du besöker en av de butikerna så kommer det finnas nya föremål för dig att titta på. Det är vad som gör det så bra – att människor donerar och att du hjälper miljön genom att köpa. Alla tjänar på det.

Postat av Stellan
Dela det

© 2021 Bra Begagnat