Fördelar med att köpa second hand

augusti 5, 2018 Blog 0 comments 3935 Hits

Du kanske har hört några dåliga historier och föredrar att köpa nya kläder istället för begagnade. Jag förstår det. Jag skulle kunna skriva sida efter sida kring hur ”snabbmatsindustrin” när det kommer till kläder är en av de mest korrupta och hur företag förorenar vår värld. Men problemet för många […]

Du kanske har hört några dåliga historier och föredrar att köpa nya kläder istället för begagnade. Jag förstår det. Jag skulle kunna skriva sida efter sida kring hur ”snabbmatsindustrin” när det kommer till kläder är en av de mest korrupta och hur företag förorenar vår värld. Men problemet för många är att det inte är enkelt att ta på det. Det finns som idé, men inte i verkligheten. Och med tanke på att mode handlar om att se så bra ut som möjligt så är det viktigast att hela tiden se så bra ut som möjligt. Så varför skulle du köpa begagnade kläder? Svaret är att det bästa sättet att hantera vår överkonsumtion är att köpa begagnade kläder. Så med det sagt: här kommer ett par anledningar till varför du bör fundera över att köpa mer begagnat.

Du sparar pengar

Att köpa begagnat betyder att du sällan betalar mer än hälften av vad varan kostar som ny. Mer än ofta så doneras kläder av personer som inte längre behöver eller använder dessa kläder. Det betyder att det finns en uppsjö av olika märken och typer av kläder som väntar på att du ska köpa dem. Allt från Urban Planet till Calvin klein. Och det kan också inkludera några av de senaste trenderna till förvånansvärt låga priser. Och sedan kläderna kommer från nu och då, så kan du hitta gårdagens mode så väl som nutidens. Det här är helt enkelt det bästa sättet att hantera vår konsumtion. Då kläder inte blir gamla efter man har använt de ett par gånger så kan man lika gärna försöka att hitta ett nytt hem till dem efter man har använt dem ett par gånger. Det kanske låter onödigt men om du tänker på vad som händer med dina kläder efter du har donerat dem så kommer du snart att förstå att du ger dem en andra chans.

Det är hållbart

Det är hållbart

Det används mycket vatten och kemikalier när man producerar kläder. Och när jag säger mycket så menar jag över 1 800 liter vatten för att producera ett par blåa jeans. Om vi använder oss av mer återanvända kläder så kommer vi inte behöva betala för den produktionen i framtiden. Men förutom att vi använder oss av massor av vatten så påverkar det också miljön, mindre områden att leva i för djur och förorening av våra naturresurser. Vem kommer att betala för det? Jo, dina skattepengar!

Inget bättre alternativ

Det finns helt enkelt inget bättre alternativ till att bli mer miljövänlig än att köpa kläder som är begagnade. Om du är den personen som ger bort kläderna så ger du dina gamla kläder en ny chans att hitta en ny ägare. Och om du är den personen som köper gamla kläder så gör du miljön en tjänst. Alla vinner på det här. Samtidigt finns det flera olika sätt i hur man kan engagera sig i att bli mer miljövänlig i sin vardag. Men när det kommer till att köpa kläder så är det ofta någon som man inte tänker på.

Postat av Stellan
Dela det

© 2021 Bra Begagnat