Fantastiskt med second hand

september 19, 2018 Blog 0 comments 1054 Hits

Har du tröttnat på att företag använder sitt varumärke i ett försök att stödja miljörätt trots att de sällan bryr sig föga om att implementera deras marknadsföring i sin faktiska verksamhetsplan? Att företag gör tydliga ställningstagande för att forma en bättre värld samtidigt som de fortsätter i samma rutiner som […]

Har du tröttnat på att företag använder sitt varumärke i ett försök att stödja miljörätt trots att de sällan bryr sig föga om att implementera deras marknadsföring i sin faktiska verksamhetsplan? Att företag gör tydliga ställningstagande för att forma en bättre värld samtidigt som de fortsätter i samma rutiner som de alltid har arbetat efter? Trött på reklam som antyder att du kan fortsätta konsumera precis vad du vill bara för att det är miljövänligt? Att det finns flera företag som hävdar att det finns ett enkelt svar till föroreningar, klimatpåverkan och resursurvattningen fortsätter runt om i världen? Det är i alla fall jag! Och jag har fått nog av alla dessa företag som hävdar att de står för en sak men gör en annan sak. Men som tur är ligger makten hos oss konsumenter och det är vi som kan påverka vad som händer i världen genom våra vardagliga val. Vare sig du köper second hand eller köper ekologiska produkter så kan du vara trygg i att dina val för med sig positiva effekter in i framtiden. Så med det sagt: här kommer mina anledningar till varför du ska köpa second hand – oavsett om det handlar om kläder, böcker, möbler, elektronik, eller leksaker.

Använda produkter är billigare

Att köpa någon som redan har använts eller redan har haft en ägare är helt enkelt billigare är nya alternativ – ibland upp till 90% billigare. Men generellt kan vi se att det i alla fall är minst 50% billigare. Du får helt enkelt mer över efter du har köpt det du behöver och det betyder att du har mer pengar att spara varje månad. Så gör världen och din plånbok en tjänst och köp second hand! Men du gör inte bara din plånbok en tjänst utan också världen varför det är en smart idé att börja använda sig av mer begagnade produkter.

Använda produkter kräver inte lika mycket resurser

Använda produkter kräver inte lika mycket resurser

Varje produkt som produceras kräver resurser för att bli en färdigställd produkt. Det handlar om allt från råmaterial – bomull, trä, olja, metaller, osv – till att någon ska producera produkten. En bok kräver att nya träd huggs ner. Allt som är gjort av plast produceras från att olja pumpas ut ur jorden. Metallerna i mobiltelefoner, juveler, datorer måste alla tas ur planeten med förödande effekter på vår planet. Men som tur är finns det alternativ – köp föremål som inte kräver att allt mer resurser tas ur jorden.

Mindre föroreningar

Med en allt större produktion av varor så ökar vi föroreningarna vi släpper ut i vår planet. Kemikalier, bekämpningsmedel och koldioxid tillkommer som en bieffekt av produktionen av allt som vi använder. En ny t-shirt står för massvis av bekämpningsmedel som används ute på jordbruksfält där man odlar fram bomull. En ny bil står för över 30 000 ton koldioxid som släpps ut i atmosfären. Vi vet alla att global uppvärmning är ett reellt hot mot vår planet varför det är vårt ansvar att göra vad vi kan för att minska utsläppen. Och som konsument har vi stor påverkan och makt.

Postat av Stellan
Dela det

© 2021 Bra Begagnat