Billigt och bra

oktober 25, 2018 Blog 0 comments 940 Hits

Några av de bästa produkterna går att hitta i en second hand-butik. Då allt de säljer i de allra flesta fall har donerats till dem så består de här butikerna av massiv av dolda guldklimpar som väntar på att upptäckas av just dig. Och det bästa av allt är att […]

Några av de bästa produkterna går att hitta i en second hand-butik. Då allt de säljer i de allra flesta fall har donerats till dem så består de här butikerna av massiv av dolda guldklimpar som väntar på att upptäckas av just dig. Och det bästa av allt är att de alltid säljer deras produkter till ett betydligt billigare pris än vad som de har köpt in det för. Du kan spara så mycket som 90% av vad en produkt kostade när den var ny. Och vad som annars är en väldigt dyr vara kan när du hittar den i en second hand-butik ha blivit betydligt billigare. Det finns helt enkelt flera anledningar till varför du borde besöka en second hand-butik redan idag och se vad det finns för häftiga saker för dig att köpa där. Men det finns fler anledningar än så till varför du borde besöka en second hand-butik. Här kommer nåra av dem.

Stärker ekonomin

Second hand-butiker är en butik som inte faller offer vare sig det är hög- eller lågkonjunktur. Vare sig det går bra för ekonomin eller sämre så kan du lita på att det finns det du behöver i en second hand-butik. Det beror på att det inte behöver produceras nya föremål som säljs i dessa butiker utan allt som säljs har redan producerats och använts en gång. Många som donerar kläder till second hand-butiker köper också från dessa vilket gör att föremålen går i en cykel av ägare. En win-win-situation, helt enkelt.

Bra för de allra fattigaste

Något som ofta kommer i skymundan i diskussionen kring second hand-butiker är att även de personer med en begränsad inkomst har en möjlighet att köpa föremål som de behöver. Istället för att ta emot välgörenhet så har de ett alternativ till att köpa produkter som de faktiskt har råd med. Second hand-butiker gör just detta: de säljer varor till ett betydligt billigare pris vilket gör att allt fler har råd att köpa dessa till skillnad från butiker där allt säljs nytt och till fullpris. Där har inte denna grupp av människor råd att handla vilket gör att de måste söka sig till andra alternativ. Många av oss har en önskan att ge tillbaka till vårt lokalsamhälle på fler än ett sätt. Och det här är ett utmärkt sätt att ge tillbaka där det betyder mest. När du donerar något så hjälper du faktiskt någon annan – och den personen bor med största sannolikhet i ditt närområde då det är dit du donerar. Det gör att du inte bara gör en god sak utan du ger också möjlighet för en person att ta del av något du inte längre behöver. Du hjälper också till att skapa arbetstillfällen genom att köpa produkter från second hand-butiker då dessa butiker behöver personal som arbetar där.

Bättre för miljön

Bättre för miljön

Det kan verka svårt att förstå hur det hjälper miljön att köpa produkter från en second hand-butik. Men faktum är att det hjälper mer än du tror! Att återvinna produkter är ett av de viktigaste sätten som vi kan dra ner vår produktion av nya varor. Och vi alla vet att det kostar energi och material för att producera de nya varorna. Vare sig det handlar om elektronik där vi behöver metall, plast, och olja för att skapa – eller kläder, så skapas det också massiv av koldioxid i produktionen.

Postat av Stellan
Dela det

© 2021 Bra Begagnat